Atelier Marieke Sluijmer

Puur in gedachte, materiaal en uitvoering

Focus

Landart project vanuit Woest&Bijster

Mijn eerste indrukken bleken het sterkst. Toen ik me voor het eerst op het landgoed bevond, waren het de ritselende blaadjes van de loofbomen die mijn aandacht trokken. De takken dansten op de stevig waaiende wind, waarbij er soms een vogeltje een melodie toevoegde aan dit gratis concert. Het is een ruis en gekwetter van een heel ander niveau dan ik van de stad gewend ben. Het maakte me rustig en ik slaakte een diepe zucht. Zo begon mijn residentie op het landgoed Quadenoord.

Het lang op één plek zijn biedt ook veel inspiratie. Doordat ik het landgoed steeds beter leerde kennen, kregen mijn hoofd, ogen en oren ruimte voor nieuwe indrukken.

Ik probeerde vogelgekwetter te onderscheiden en de verschillende natuurgeluiden per dagdeel te herkennen. Ik heb de gekste insecten ontdekt en de meest kleurrijke schimmels gezien. Er was een constante wisselwerking tussen mijn omgeving en de gedachtes die het deed opdoemen.

Mijn waardering en ervaringen wil ik graag delen met de bezoeker. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik drie hoorns heb gemaakt waarmee de bezoeker gefocust naar haar omgeving kan kijken en luisteren. Het maakt een moment van rust en aandacht voor datgene wat zich altijd om ons heen bevindt.

De drie hoorns zijn gemaakt van Douglas spar, afkomstig uit de bossen van Landgoed Quadenoord.